Aká bude budúcnosť EMÚ? - Sobek, Otto
Základný systémový nedostatok EMÚ - nesúlad medzi jednotnou menovou politikou a samostatnou rozpočtovou politikou (v súčasnosti 17) členských štátov. Masové nedodržiavanie maastrichtských kritérií členskými krajinami EMÚ. Riešenie súčasnej krízy EMÚ - vytvorenie fiškálnej únie.