Problémové aspekty zákazu konkurencie v obchodných spoločnostiach - Čurila, Dušan
Inštitút zákazu konkurencie predstavuje zákonom danú možnosť podnikateľa "brániť sa" pred konkurentmi, ktorí by mohli vzísť z jeho blízkeho podnikateľského prostredia. Tak ako takmer každý právny inštitút vytvorený zákonodarcom, obsahuje aj zákaz konkurencie mnohé úskalia, na ktoré je v článku poukázané.