Modelovanie dynamiky systémov pomocou Vensim PLE - Mizla, Pavol
Dynamika systémov umožňuje spoznať komplexné systémy vďaka ich modelovaniu a počítčovému simulovaniu. Vhodný softvér tak ponúka dynamickú predpoveď určitých stavov modelovaného objektu (systému) pri výskyte konkrétnych podmienok. Prezentácia základných prístupov k počítačovému modelovaniu komplexných systémov. Skúsenosti autorov z používania simulačného softvéru Vensim PLE počas modelovania a odporúčania tohto softvéru pre svoju funkcionalitu a voľnú dostupnosť na používanie vo výučbe na vysokých školách.