Indikátor ekonomického sentimentu - Megyesiová, Silvia, 1969-
Spoločné harmonizované výberové zisťovania ekonomickej situácie najdôležitejších účastníkov ekonomického prostredia, teda prieskumy v priemysle, stavebníctve, obchode, službách a prieskumy o názoroch spotrebiteľov na aktuálnu ekonomickú situáciu v jednotlivých členských krajinách Európskej únie umožňujú sledovať a porovnávať rozdiely v ekonomických cykloch jednotlivých krajín EÚ a zároveň sledovať vývoj všetkých členských krajín zvlášť, ako aj evolúciu EÚ ako celku. Jedným z takýchto agregovaných indikátorov je aj indikátor ekonomického sentimentu, ktorý veľmi zreteľne zachytil obdobie ekonomickej krízy prepadom hodnoty indikátora ekonomického sentimentu na svoje minimá.