Vyvužitie ekonomických nástrojov v oblasti podnikovej bezpečnosti - Oravec, Milan
Súčasný stav v oblasti bezpečnosti sa zaoberá prevažne riešením technických parametrov v podnikoch. Východiskom z týchto situácií je riešiť tieto problémy v rovine, ktorá je silno spätá aj s ekonomickými nástrojmi. Úlohou najbližšieho obdobia je spojiť nástroje z oblasti bezpečnosti a ekonomiky a nepoužívať ich oddelene, nakoľko v podnikoch tvoria jeden homogénny celok. Výber bariér a finančné náklady v bariérových modeloch v procese minimalizovania rizík. Klasifikácia použitých bariér je aplikovaná pre oblasť klasickej bezpečnosti (BOZP, technická bezpečnosť).