Finančná autonómia obcí v SR - Poliak, Ladislav
Hodnotenie finančnej autonómie obcí Slovenskej republiky. Všeobecné vymedzenie pojmu „finančná autonómia“ a spôsoby jej merania podľa vybraných autorov. Posúdenie spôsobov merania, a návrh dvoch spôsobov výpočtu predmetného ukazovateľa, v závislosti od druhu činností, ktoré sú financované zo zdrojov obcí, a komparácia výsledkov, dosiahnutých už existujúcimi metódami výpočtu. Problematika zadlženosti obcí.