Štýl vedenia vo vzťahu k pozitívnej sociálnej atmosfére - Gerbová, Miriama
Silný vzťah medzi sociálnou atmosférou v pracovnej skupine v rôznych pracovných sférach a štýlom vedenia vedúceho pracovníka. Informácia o tom, ktorý konkrétny štýl vedenia v rôznych pracovných sférach má vzťah k pozitívnej atmosfére. Výsledky boli zisťované prostredníctvom dotazníka Škála sociálnej atmosféry od Kollárika a porovnávnia administratívnej pracovnej sféry, výrobnej pracovnej sféry a pomáhajúcej profesie. Výsledky príspevku možno využiť pri zostavovaní efektívnych pracovných tímov, pri zlepšovaní vzťahov vedúci- pracovný skupina a pri zlepšení atmosféry v práci.