Spolupráca v oblasti biometrie v kontexte informačnej bezpečnosti - Sameková, Diana
Požiadavky úplne spoľahlivej identifikácie osôb v poslednej dobe radikálne vzrástli a je viac než isté, že tento trend bude v blízkej budúcnosti pokračovať. Pravdepodobne každý občan „západnej civilizácie“ je vystavený potrebe pamätať si viacero identifikačných znakov, pin kódov, rôznych hesiel, pomocou ktorých komunikuje, „identifikuje sa“ v modernom svete. Možnosti tradičných technológií sú obmedzené, v mnohých prípadoch je spôsob identifikácie nepohodlný, prípadne nedostatočne zabezpečený. Slabou stránkou tradičných technológií je aj veľký dôraz na ľudský faktor, čo robí tento systém ešte viac krehkejším. Riešením je využitie biometrických techník, o ktorých počúvame už dlhšiu dobu, no v komerčne použiteľnej podobe sú k dispozícii až v poslednej dobe.