Finančné neistoty a medzinárodné ratingové agentúry - Sivák, Rudolf, 1955-
Systémová úloha ratingových agentúr (CRA - Credit rating agencies). Modely financovania CRA. Evolúcia krízy hypotekárnych dlhopisov a úloha ratingových agentúr. Úloha CRA v procese nafukovania realitnej a dlhovej bubliny. Činnosť ratingových agentúr v období turbulentného vývoja. Modelové zobrazenie samonapĺňajúceho scenára finančnej krízy s účasťou CRA. Ratingové hodnotenie Grécka a Španielska.