Rozvoj ľudského kapitálu v globalizovanom svete - Novák, Jaromír, 1978-
Globalizačné procesy a ich vplyv na rozvoj ľudského kapitálu. Procesy vzdelávania, ktoré rozvíjajú zručnosti, ktoré prinášajú úspech na trhu práce. Vzdelávanie a rozvoj zamestnancov ako významná úloha podnikov a ich zamestnancov. Kvalita ľudských zdrojov a efektívnosť činnosti podniku.