Vzťah chudoby a vzdelania v globalizovanej spoločnosti - Orbánová, Darina
Chudoba ako jeden zo sociálno-patologických javov, ktorý má globálny charakter. Výskyt chudoby a jej príčiny. Vzdelanie a jeho význam pre rozvoj ľudskej osobnosti. Ekonomické a mimoekonomické účinky vzdelania, ktoré vyplývajú z celospoločenského cieľa informačnej spoločnosti. Stratégia Európa 2020.