Aktuálne otázky miléniových rozvojových cieľov - Holková, Vieroslava
Špecifikované a merateľné rozvojové ciele ľudského a sociálneho rozvoja, ktoré sú podstatou Deklarácie Milénia. Redukcia biedy, ktorá vo svete ťaží viac ako miliardu ľudí. Ciele na urýchlenie rozvoja a odstránenie chudoby do roku 2015.