Eastern Partnership – for Security and Cooperation - Gizicki, Wojciech
Vývoj európskych bezpečnostných stratégií od roku 2003 a Východné partnerstvo (Eastern partnership). Problematické oblasti vzťahov medzi Európskou úniou, Východným partnerstvom a krajinami východnej Európy a južného Kaukazu.