Euro - vývoj a kolaps spoločnej európskej meny - Danišová, Soňa, 1981-
Vznik hospodárskej a menovej únie. Od vzniku eura, trhy boli voči tejto jednotnej mene obozretné, obzvlášť keď mnoho členov EMÚ malo problém dodržiavať pravidlá Paktu stability a rastu. Mene sa darilo až do roku 2008, kedy prepukla globálna hospodárska kríza. Situácia v Eurozóne sa zhoršila v roku 2010, kedy Grécko zasiahla finančná kríza. Riešenie situácie v Grécku zo strany EÚ.