Jazyková príprava na Slovensku a požiadavky pracovného trhu v Nemecku a Rakúsku - Kužmová, Lucia
Príspevok analyzuje jazykovú úroveň maturantov a niektoré trendy, ktoré vykazujú externé maturity z cudzích jazykov na Slovensku. V súčasnosti externé maturity umožňujú testovať úroveň dosiahnutých znalostí podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (SERR) v šiestich jazykoch v dvoch komunikačných úrovniach. V závere príspevku je porovnávaná jazyková úroveň absolventov stredných a vysokých škôl s požiadavkami na voľné pracovné miesta v Nemecku a v Rakúsku.