Globalizačné trendy a interkultúrna komunikácia - Strelinger, Ján, 1964-
Vymedzenie pojmu interkultúrna komunikácia, kultúra. Metódy definovania kultúrnych rozdielov. Dôležitosť interkultúrnej komunikácie v čase globalizácie a dôležitá otázka unifikácie komunikácie vymedzením najdôležitejších jazykov - lingua franca.