Sociálne práva upravené v charte základných práv Európskej únie - Nováčková, Daniela
Všeobecný systém ochrany sociálnych práv občanov je upravený v Charte základných práv Európskej únie, ktorá má význam pre Slovenskú republiku a aj pre jej samotných občanov. Systém ochrany sociálnych práv s poukázaním na zodpovednosť štátu za plnenie záväzkov vyplývajúcich z členstva v Európskej únii.