Európska námorná doprava na globalizovaných trhoch - Sosedová, Jarmila
Európska únia a jej členské štáty majú spoločný záujem na podpore bezpečnej a účinnej európskej a medzinárodnej námornej dopravy. Strategické ciele a odporúčania pre európsku vodnú dopravu a systém európskej námornej dopravy s výhľadom do roku 2018 predstavujú víziu ako tieto zámery dosiahnuť.