Jak (a co) delegovat - Urban, Jan
Delegovať pracovníkovi úlohu znamená odovzdať mu i právomoc previesť určité rozhodnutia, ktoré doteraz uskutočňoval jeho nadriadený. Medzi zadaním úlohy a jej delegovaní je preto zásadný rozdiel. Kľúčom k delegovaniu je dôvera, že pracovník uskutoční potrebné rozhodnutia na základe svojich schopností a skúseností správne.