Nová daňová úľava - dobrovoľné poistenie - Kušnírová, Jana, 1977-
Od januára budúceho roka si budú môcť daňovníci – fyzické osoby znížiť daňovú povinnosť o daňovú úľavu vo forme dobrovoľného poistenia v druhom pilieri. Dobrovoľná výška príspevku do druhého piliera nie je limitovaná, avšak daňovú úľavu bude možné uplatniť len do výšky 2 percent zo základu dane daňovníka. Nový spôsob pripoistenia na dôchodok zníži daňovú povinnosť daňovníka, ale aj jeho čistú mzdu. Praktický príklad.