Komunikačno-psychologické aspekty interkultúrnej komunikácie - Helmová, Milena, 1954-
Vplyv odlišných noriem, hodnôt a zvyklostí na prejavy správania a komunikáciu. Možnosti a schopnosti komunikátorov vyrovnať sa s kultúrne odlišným správaním, s iritáciami a rušivými momentmi. Komunikačno-psychologické modely, ktoré tomu napomáhajú.