Kreatívna trieda a kreatívna ekonomika na Slovensku - Blahovec, Radoslav
Definovanie kreatívnej ekonomiky v podmienkach SR. Kreatívna ekonomika je vymedzená na základe podielu zamestnancov kreatívnej triedy voči všetkým zamestnancom v hospodárstve. Okrem kreatívnej triedy sú vymedzené aj dve podtriedy a to podtrieda super-kreatívneho jadra a podtrieda kreatívnych profesionálov. Analýza je realizovaná na štatistickej vzorke podnikov s 20 a viac zamestnancami. Porovnanie zamestnanosti kreatívnej triedy a jej podtried v krajoch SR.