Klastre a inovácie v prostredí regionálnej ekonomiky - Habánik, Jozef
Ekonomika regiónov, postavenie a perspektívy regiónov sú kľúčovým atribútom hospodárskeho rastu a zamestnanosti. Inovácie, inovačná výkonnosť, vzdelanostná štruktúra, kvalifikácia, zručnosti a schopnosti podmieňujú udržateľnosť a konkurencieschopnosť. Nielen vláda, ale dnes už najmä regionálna samospráva a ďalšie inštitúcie v regiónoch sú rozhodujúcim článkom a ťahúňom príležitosti a rozvoja. Analýza podmienok pre zmenu štruktúry regionálnej ekonomiky s dôrazom na podporu klastrov a inovácií a ich celkový význam v rozvoji regiónov.