Teoretické východiská klastrov - Havierniková, Katarína
Definície klastrov. Typy klastrov. Pozitíva a negatíva tvorby a realizácie klastrov. Klastre v regionálnom rozvoji. Tvorba a realizácia klastrov v kontexte Inovačnej stratégie a inovačnej politiky v Slovenskej republike.