Vývoj Solvency II a prováděcích opatření v Evropské unii - Herboczková, Jana
Smernica Európskeho parlamentu a Rady 2009/138/ES o prístupe k poisťovacej a zaisťovacej činnosti a jej vykonávania, takzvanej smernice Solvency II. Členským štátom EÚ bola poskytnutá trojročná lehota na jej implementáciu s tým, že nový regulatórny režim nadobudne účinnosť 1. novembra 2012.