Kreatívne odvetvie v rámci priemyselnej politiky Európskej únie - Kordoš, Marcel
Vzťah kreatívneho odvetvia a jeho miesto v súčasnej priemyselnej politike Európskej únie, kde zohráva dlhodobo rozhodujúcu úlohu v rámci priemyselnej štruktúry krajín Európskych spoločenstiev. Význam kreatívneho odvetvia v rámci štruktúry priemyselnej politiky Európskej únie naberá na dôležitosti, nakoľko výrazne prispieva k európskej prosperite a európska ekonomika je priamo závislá na dynamike svojho priemyslu. Priemyselná politika EÚ v sebe zahŕňa súbor aktivít, prostredníctvom ktorých sa EÚ snaží ovplyvňovať výkonnosť spracovateľského sektora a sektora služieb, je oblasťou, od ktorej závisí rozvoj a konkurenčná schopnosť členských krajín Európskej únie,a ako celok je zameraná na proces štrukturálnej adaptácie, ktorej cieľom je získať komparatívne výhody ekonomiky EÚ vo svetovom ekonomickom prostredí.