Podporné mechanizmy kreatívnej triedy z pohľadu územia - Kozáková, Viera
Kreatívny priemysel je výnimočný svojou formou aj obsahom. Tvorí ho široké spektrum sektorov, odvetví, činností a profesií. Ich vzájomné prelínanie prináša pridanú hodnotu. Talentovaní tvoriví ľudia nazývaní aj ako kreatívna trieda, alebo kreatívna pracovná sila sú kľúčovým zdrojom. Orientácia na ľudské zdroje už dávno nie je len prioritou manažmentu a marketingu, ale dostáva sa do popredia aj v ďalších odboroch. Vyčerpateľnosťou a obmedzenosťou doterajších zdrojov, sú ľudské zdroje vo veľkej výhode. Ľudia sa stali najvýznamnejším aktívom dnešnej doby. Kreatívna trieda a možnosti jej podpory a rozvoja. Popri všetkých ekonomických súvislostiach je v tomto prípade zvolený územný pohľad. Koncentrácia kreatívnej pracovnej sily v území priaznivo vplýva na jeho rozvoj a zvyšuje jeho konkurencieschopnosť.