Typológia situácií a ekvivalentné frázy v diplomacii - Melušová, Elena, 1953-
Analýza reči diplomacie v oblasti jazykových konštrukcií. Štylistické prostriedky v politickej komunikácii a diplomacii. Typológia vybraných komunikačných situácií a štylistické prostriedky. Vzťahy v diplomacii.