Creative interventions in urban space - Ladzianska, Zuzana
Kreatívne intervencie v akejkoľvek forme obohacujú verejné mestské priestory. V uplynulých rokoch bolo možné už aj v na území centrálnej Európy pozorovať schémy a trendy v regenerácii neustále pribúdajúcich verejných priestorov v mestských jadrách. Procesy gentrifikácie a regenerácie brownfieldov sú jedným z rozhodujúcich katalyzátorov týchto priestorov. Jedným z prístupov je aj dočasné využívanie priestorov a budov situovaných na degradovaných územiach. O dočasné využitie priestorov majú záujem najmä umelci, ktorí konvertujú tieto priestory na infraštruktúru vhodnú pre kultúrne využitie.