Kreatívne m(i)esto - Ondrejička, Vladimír
Kreativita vyjadrená v rôznych formách a prejavoch vytvárala lokalizačné „gravitačné“ sily, ktoré priťahovali ďalších jedincov s vysokou senzibilitou na prvky kreativity. Vznik kreatívneho m(i)esta môže byť človekom vyvolaný a podporovaný, avšak vznik kvality zvanej kreativita v konkrétnom priestore je skôr záležitosťou „evolúcie“ tohto priestoru. Kreatívna trieda je socio-ekonomická trieda skladajúca sa z jedincov, ktorí tvoria základnú hnaciu silu hospodárskeho rozvoja post-industriálnych miest.