Peniaze, ktoré pália - Pokojná, Katarína
Falšovanie bankoviek. Eurobankovka jednou z najlepšie chránených mien vďaka vyspelým ochranným prvkom. Najlepšie falzifikáty eurobankoviek z dielní v Neapole. Menšie organizované skupiny z Bulharska, Tailanska a Rumunska, ktoré sa zaoberajú distribúciou falzifikátov na území SR. Technická analýza falzifikátov v Centre ECB v Nemecku. Skúška pravosti pohľadom, naklonením a hmatom. Testery na overovanie pravosti bankoviek vo finančných inštitúciách a v predajniach. Popularita falšovania mincí. Zadržané falzifikáty eurových bankoviek podľa nominálnych hodnôt v 1. polroku 2012.