Sociálne charakteristiky rómskej populácie v Slovenskej republike - Husáková, Mária
Rómska populácia ako znevýhodnená skupina obyvateľov v SR. Niektoré štatistické údaje o rómskej populácii v SR a v krajinách Európskej únie. Sociálna exklúzia Rómov. Indikátory chudoby a sociálnej exklúzie. Miera rizika chudoby podľa jednotlivých krajov SR. Miera nezamestnanosti v r. 2011 podľa krajov.