Úroveň koncentrácie v obchode s potravinami SR po nástupe obchodných reťazcov - Kissová, Jana, 1979-
Vymedzenie pojmu koncentrácia a jej vývoj. Meranie koncentrácie v obchode s potravinami v SR. Meranie koncentrácie – koncentračný stupeň (CR). Meranie koncentrácie - Herfindahlov – Hirschmanov Index (HHI). Obidva zvolené ukazovatele - miera koncentrácie CR a HHI index potvrdili rastúci vplyv skúmaných obchodných reťazcov. Dosahované hodnoty v obidvoch metódach poukazujú na pomerne silnú koncentráciu týchto subjektov v obchode s potravinami v SR, pričom HHI index takmer v celom vývoji rastie a medziročný nárast je značný.