Excessive credit growth and countercyclical capital buffers in Basel III: an empirical evidence from Central and East European Countries - Grešl, Adam
Nadmerný úver je často považovaný za indikátor perspektívnych problémov vo finančnom sektore. Empirická analýza na vybraných krajinách strednej a východnej Európy vrátane Českej republiky ukazuje alternatívne odhady indikátorov nadmerného zadlžovania privátneho sektoru a naznačuje, že výpočet pomocou HP filtra navrhovaného Basilejským výborom nemusí byť pre konvergujúce krajiny vhodným indikátorom nadmerného rastu úverov.