Remarks to the development of public administration from the concept of “Government“ to the concept of “Governance" - Lacina, Karel
Zmeny vo verejnej správe na európskom kontinente od 70. rokov minulého storočia. Reformy verejnej správy uskutočnené na princípoch demokracie, decentralizácie, dekoncentrácie a subsidiarity. Uplatňovanie niektorých manažérskych princípov osvedčených v minulosti v podnikateľskom sektore - na bázi tzv. New public management. Koncepcia public governance, resp. good governance.