Prijaté zmeny pre prvé uplatnenie IFRS v oblasti štátnych pôžičiek - Mokošová, Daša, 1979-
Rada pre medzinárodné účtovné štandardy (IASB) vydala v marci 2012 novelu štandardu IFRS 1 Prvé uplatnenie Medzinárodných štandardov pre finančné vykazovanie (First-time Adoption of International Financial Reporting Standards), ktorá je výsledkom verejného pripomienkovania návrhu ED/2011/5 od októbra 2011. Novela je účinná od 1. januára 2013, ale účtovné jednotky (ÚJ) ju môžu aplikovať aj skôr.