Vybrané prvky regionálnej identity ako trvalo udržateľný zdroj národného bohatstva - Silvan, Juraj
Analýza tradičnej ľudovej duchovnej a materiálnej kultúry ako jeden z významných trvalo udržateľných zdrojov spoločnosti. Má nezastupiteľné miesto v regionálnej rozvojovej politike a jej súčasti - regionálnej identite, jej cielenej podpory, vplyvov inovácie a kreatívneho zveľaďovania. Týka sa to tak medziregionálnych vzťahov ako aj vnútroregionálnych aktivít. Významné trvalo udržateľné bohatstvo, ktoré patrí nielen vlastnému územiu, t.j. obciam, skupinám obcí, či regiónom, ale aj celej krajine.