Analýza vybraných ukazovateľov vývoja cestovného ruchu v podmienkach SR - Muchová, Mária
Vývoj cestovného ruchu v podmienkach Slovenskej republiky. Na základe vývoja vybraných ukazovateľov poukazuje na klesajúci trend aktívneho a pasívneho cestovného ruchu, ako aj na pomerne výrazný vplyv globálnej hospodárskej a finančnej krízy, ktorej pôsobenie spôsobilo celkový pokles záujmov o služby poskytované jednotlivými subjektmi cestovného ruchu. Klesajúca tendencia v návštevnosti rekreačných destinácii domácimi ako aj zahraničnými turistami determinovala aj celkové príjmy SR z tohto hospodárskeho odvetvia a tým aj HDP.