Numerická estetika, počítač a umění - Benešová, Martina
Problematika prelínania matematiky, informačných technológií a umenia, ktoré ponúka moderná doba. Ilustrácia takéhoto prelínania za pomoci útvarov vytvorených počítačom a človekom vytvoreného estetického objektu. Vlastnosti týchto objektov sú kvantifikované a porovnané nástrojmi numerickej estetiky a teórie informácií. Historický pohľad na kvantifikáciu estetiky a možnosti ďalšieho výskumu.