Nezdravá spoločnosť príliš otvorené príjmové nožnice poškodzujú spotrebu a ekonomiku - Skidelsky, Robert
Prístup charakterizovaný ľahostajnosťou k distribúcii príjmov vytvára hospodársky rast bez konca, pri ktorom sa budú bohatí ostatným neustále vzďaľovať. Morálny a praktický pohľad na fungujúcu ekonomiku, ktorá potrebuje politickú stabilitu.