Európa: hľadanie spoločného jazyka - Campanella, Edoardo
Dôsledky jazykovej rôznorodosti a jazyková roztrieštenosť sú neviditeľnou prekážkou pri migrácii pracovnej sily v rámci Európy. Zmena kurzu európskych dejín si vyžaduje kroky, ku ktorým patrí prijatie spoločného jazyka. Vytvorenie európskeho národa s vlastnou identitou.