NATO, severná Afrika a Blízky východ - nové výzvy, staré prístupy - Nagyné Rózsa, Erzsébet
NATO ako primárny ochranca euroatlantickej bezpečnosti. Účasť NATO na ukončení vojny v Juhoslávii v rokoch 1991-1995. Zlomový bod po 11. septembri 2001. Limity NATO. Vnímanie Aliancie v moslimskom svete. Nepripravenosť na Arabskú jar. NATO v Líbyi. Pozornosť a kapacity NATO sústredené na Afganistan.