Oceňovanie majetku a záväzkov v slovenskej právnej úprave účtovníctva - Jacková, Anna
Použitie konkrétnej techniky oceňovania je výsledkom aplikácie právnych noriem a všeobecne uznávaných účtovných zásad a princípov. Svetoví odborníci na účtovníctvo nastoľujú myšlienku, aby podniky viedli účtovníctvo tak, aby svoje aktíva a záväzky vykazovali v skutočnej trhovej hodnote.