Čínská energetická politika vůči Africe - Dolejší, Tomáš
Čínska ľudová republika ako jeden z najvýznamnejších aktérov dnešného energetického systému. Čína ako druhý najväčší spotrebiteľ ropy za Spojenými štátmi. Najväčší dodávatelia ropy pre Čínu - krajiny Stredného východu a Afrika. Ekonomické záujmy Číny na prvom mieste. Vzťahy Číny a afrických štátov založené na základe vzájomnej výhodnosti.