Metafory japonské normality - Kolmaš, Michal
Premeny národnej identity Japonska. Pohľad do histórie. Od "zmiešaného národa" k "malému a unikátnemu štátu". Teória homogénneho národa previazaná s pojmom nihonjinron (Japonec/japonstvo). Zakomponovanie inakosti do definície národnej identity. Metafora "normality". Približovanie sa k Západu. Dôraz na zvýšenie dôležitosti Japonska na medzinárodnom poli.