Talent manažment – moderný nástroj riadenia podniku - Šukalová, Viera
V dnešnej dobe, kedy sa ľudské zdroje stávajú najcennejším kapitálom zabezpečujúcim konkurencieschopnosť podnikov, je nevyhnutné zmeniť tradičný prístup v ich riadení. Tradičný prístup k práci s ľuďmi však v každom prípade potrebuje závažnú zmenu. Je nevyhnutné vytvoriť stratégie pre veci, ktoré sú naozaj dôležité, a teda sústrediť sa najmä na tie oblasti, ktoré spoločnostiam zaručujú úspech, a to je práca s talentom vlastných zamestnancov. Prácu s talentami v podniku označujeme pojmom talent manažment. Tento pojem je v zahraničí známy už dlhšiu dobu a pomaly sa začína udomácňovať na Slovensku. Čoraz viac spoločností si uvedomuje, že talent manažment sa stáva nevyhnutnosť, ak sa spoločnosť nechce prizerať na to, ako zamestnáva konkurenčná firma „všetkých“ schopných ľudí a prípadne jej vlastní perspektívni zamestnanci odchádzajú ku konkurencii.