Pravdepodobne len prechodné zlepšenie trhu s bývaním na Slovensku - Cár, Mikuláš
Trh s bývaním pravidelne zamestnáva tak odbornú, ako aj laickú verejnosť. Jedných zaujíma viac vplyv vývoja cien nehnuteľností na bývanie na cenovú a finančnú stabilitu, početnejšiu časť bežných občanov však skôr zaujíma, ako sa dostať k bývaniu, resp. ako svoj byt či dom výhodne predať. Vo väčšine prípadov sa trh s bývaním vyvíja viac-menej v súlade s vývojom reálnej ekonomiky. Stáva sa však, že v určitých obdobiach nie je až taký súlad medzi predpokladmi a realitou. Takto možno hodnotiť aj aktuálny rast priemerných cien nehnuteľností na bývanie, keď viaceré okolnosti nahrávajú skôr ich ďalšiemu znižovaniu.