Extrémna chudoba ako problém zanedbania negatívnych povinností globálnej spravodlivosti - Marcinková, Hedviga
Tézy o chudobe načrtávajúce socio-ekonomické teórie vzťahu medzi rozvinutými a rozvojovými krajinami prostredníctvom inštitucionálneho usporiadania.