Oil Prices and the Value of US Dollar: Theoretical Investigation and Empirical Evidence - Obadi, Saleh Mothana
Vývoj cien ropy a faktory, vplývajúce na jej hodnotu. Identifikácia vplyvu zmeny hodnoty výmenného kurzu amerického dolára na cenu ropy. Využitie teoretickej a empirickej analýzy, metódy s použitím regresného modelu, Grangerovej kauzality a štrukturálnych modelov na určenie miery závislosti ceny ropy na hodnote amerického dolára.