Možnosti predikcie správania manažérov pri zvládavaní náročných situácií v manažérskej práci - Lajčin, Daniel
Prezentácia výsledkov vývoja pôvodnej metodiky SSPMPR – Spôsoby správania v manažérskej práci. Analyzované údaje boli získané od 174 respondentov na rôznych pozíciách manažmentu. Získané výsledky potvrdili zmysluplnosť empiricko-induktívneho postupu vymedzenia taxonómie týchto spôsobov správania so špecifikovaním piatich faktorov – emočného faktora zvládania, kognitívneho faktora zvládania I, kognitívneho faktora zvládania II, behaviorálneho faktora zvládania I a behaviorálneho faktora zvládania II. Prezentované základné parametre vyvíjanej metodiky (faktorová štruktúra, koeficienty Cronbach´s alpha, interkorelácie faktorov, validizačná štúdia) svedčia o vhodnosti tejto metodiky na predikciu a zisťovania spôsobov riešenia náročných situácií v manažérskej práci, so zrejmými dôsledkami vo výkonnosti manažérov a efektívnosti riadenia podnikov.